Semlor på gammaldags vis.
Hetvägg
Att äta sin semla i ett fat med varm mjölk är en gammal sed - prova hetvägg!
Du behöver
En semla per person2-3 dl mjölk per person(socker, kanel, vanilj eller kardemumma)
Gör så här:
Hetvägg är ett gammalt sätt att servera sin semla.
Sättet att äta sin semla i varm mjölk har varit vanlig i Sverige sedan 1700- talet och många tycker fortfarande att det är just så här en semla ska avnjutas!
För att laga hetvägg bakar du först en omgång klassiska semlor efter storlek och smak.
Värm sedan mjölken så den bli het, men inte kokar.
Lägg en semla i ett djupt fat och slå mjölk runt. Servera genast!
En del smaksätter mjölken under värmningen.
Kanel, vanilj, kardemumma och/ eller socker är kryddor som går fint till semlan.
Hetvägg - ordet kommer från det tyska "heisse wecken" (ungefär heta kilar), en kvarleva från den tid när fastlagsbröden var formade som kilar eller kors.